اهمیت زراعت پنبه با هدفمندی امنیت غذایی |
کد مقاله : 1110-COTTONCRI3 (R1) |
نویسندگان |
فهیمه فخار * مربی پنبه |
چکیده مقاله |
چکیده با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید، اشتغال و ایجاد امنیت غذایی، کشورهای مختلف جهان را حمایت میکند. بنابراین زراعت پنبه به عنوان یک محصول استراتژیک با هدف امنیت غذایی زمانی موفق خواهد بود که تمامی بخشها همچون بخشهای تحقیقی، ترویجی و مدیریتی سیاستی با آن همراه باشد. در این راستا نکته مهم این که در کشورهای در حال توسعه باید فرآیند پیشرفت از جانب آموزش شروع شود. ارتباط مستقیم و مثبت بین آموزش و توسعه کشاورزی نیازی به استدلال ندارد چرا که درستی و صحت آن را علمای آموزش و صاحبنظران توسعه مورد تأیید قرار دادهاند و این ارتباط چنان است که تقویت و گسترش هر یک موجب پیشرفت دیگری میشود. هدف از گردآوری این تحقیق این است که کشاورزی در بسیاری از کشورها از جمله ایران، بهعنوان یک فعالیت اقتصادی، تولید کننده یک تا 60 درصد تولید ناخالص داخلی است. سامانه فعلی غذا (تولید، حمل و نقل، فرآوری، بستهبندی، دخیره سازی، مصرف و پسماند) مسئول تغذیه جمعیت عظیم جهان و در ارتباط مستقیم با معیشت بیش از یک میلیارد نفر میباشد. مورد توجه دیگر که براساس پیشنگریهای انجام شده تغییر اقلیم بهطور فزایندهای امنیت غذایی را متأثر خواهد کرد. بنابراین در کنار اصلاح شیوههای تولید، اعم از اصلاح الگوی کشت (حفاظتی و غیره) میتوان از طریق سامانههای پایدار غذایی، امنیت غذایی را که یکی از پایههای امنیت ملی است رقم زد. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: پنبه ،کشت و کار پنبه، زراعت پایدار ، امنیت غذایی. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |