استخراج روغنهای گیاهی با استفاده از سیال فوق بحرانی
کد مقاله : 1108-COTTONCRI3
نویسندگان
مسعود یقبانی *1، سودابه عین افشار2
1عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی
2عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده مقاله
قیمت بالای حلالهای آلی، قوانین زیست محیطی و افزایش نیاز به محصولات دارای ارزش افزوده و با خلوص بالا در صـنایع غـذایی و دارویـی، باعث توسعه تکنولوژیهای جدید و سالم در فرآوری محصولات غذایی شده است. در سالهای اخیر، استفاده از دی‏اکسید کربن فوق‏ بحرانی به جای روشهای مرسوم نظیر استخراج با حلال آلی هگزان و روش فشردن مکانیکی در استخراج روغنها مورد توجه قرار گرفته است، زیرا مخاطرات ایمنی و زیست‏محیطی استفاده از حلالهای آلی در فرآوری غذاها در حال افـزایش می‏باشد. مطالعـات نشـان می‏دهند که احتمال آلودگی فرآورده نهایی با این نوع حلالها وجود دارد. بنابراین، صنعت غذا همواره بدنبال فناوری‏هـای جدیـد جداسازی به منظور استفاده از ترکیبات طبیعی با خلوص بالاتر و در نتیجه، تولید محصولات سالم و باکیفیت است. با وجود پیشـینه اسـتفاده از سیالات فوق‏ بحرانی در بسیاری از تحقیقات، کاربرد تجاری آن بـه دلیـل هزینـه بـالای سرمایه‏ گذاری و نیاز به تجهیزات مقاوم به فشار بالا پیشرفت چندانی نداشته اسـت که البته مـی‏توانـد با گذشت زمان و تولید محصولات باکیفیت جبران شود.
کلیدواژه ها
استخراج، روغن، دی اکسید کربن، فوق بحرانی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر