استخراج روغنهای گیاهی با استفاده از سیال فوق بحرانی |
کد مقاله : 1108-COTTONCRI3 |
نویسندگان |
مسعود یقبانی *1، سودابه عین افشار2 1عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی 2عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان رضوی |
چکیده مقاله |
قیمت بالای حلالهای آلی، قوانین زیست محیطی و افزایش نیاز به محصولات دارای ارزش افزوده و با خلوص بالا در صـنایع غـذایی و دارویـی، باعث توسعه تکنولوژیهای جدید و سالم در فرآوری محصولات غذایی شده است. در سالهای اخیر، استفاده از دیاکسید کربن فوق بحرانی به جای روشهای مرسوم نظیر استخراج با حلال آلی هگزان و روش فشردن مکانیکی در استخراج روغنها مورد توجه قرار گرفته است، زیرا مخاطرات ایمنی و زیستمحیطی استفاده از حلالهای آلی در فرآوری غذاها در حال افـزایش میباشد. مطالعـات نشـان میدهند که احتمال آلودگی فرآورده نهایی با این نوع حلالها وجود دارد. بنابراین، صنعت غذا همواره بدنبال فناوریهـای جدیـد جداسازی به منظور استفاده از ترکیبات طبیعی با خلوص بالاتر و در نتیجه، تولید محصولات سالم و باکیفیت است. با وجود پیشـینه اسـتفاده از سیالات فوق بحرانی در بسیاری از تحقیقات، کاربرد تجاری آن بـه دلیـل هزینـه بـالای سرمایه گذاری و نیاز به تجهیزات مقاوم به فشار بالا پیشرفت چندانی نداشته اسـت که البته مـیتوانـد با گذشت زمان و تولید محصولات باکیفیت جبران شود. |
کلیدواژه ها |
استخراج، روغن، دی اکسید کربن، فوق بحرانی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |