مروری بر روش‌های اندازه‌گیری کیفیت پنبه به کمک بینایی ماشین.
کد مقاله : 1100-COTTONCRI3
نویسندگان
محمدحسین سعیدی راد *1، ریحانه پاکدل2، سعید ظریف نشاط3
1بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
2گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد
3بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده مقاله
پنبه یا طلای سفید، از مهم‌ترین و اصلی‌ترین گیاهان صنعتی کشور است که منبع اصلی تولید الیاف طبیعی است. محصول پنبه در صنایع متنوع و گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهمترین فاکتورهای ارزیابی کیفیت پنبه، ارزیابی کیفیت رنگ و الیاف می باشد. ارزش تجاری پنبه با کیفیت الیاف ارتباط مستقیم دارد و با تعیین کیفیت، الیاف پنبه در ارقام معین درجه‌بندی می‌شود. مرسوم‌ترین روش درجه‌بندی پنبه که همچنان در نقاط مختلف دنیا استفاده می‌شود، درجه‌بندی چشمی است که خطای انسانی در این روش غیرقابل اغماض است. سیستم‌های بینایی ماشین و پردازش تصویر، روش‌های نوینی هستند که در کشاورزی کاربردهای گوناگونی پیدا کرده‌اند. سیستم‌های بینایی ماشین تا به امروز، به دلیل کم هزینه بودن و اندازه‌گیری دقیق رنگ، توجه زیادی را به عنوان یک تکنیک درجه‌بندی الیاف پنبه به خود جلب کرده است. پردازش تصویر می‌تواند ویژگی‌هایی از تصاویر را استخراج کند که رنگ الیاف پنبه‌ای و مواد خارجی آن را شناسایی، توصیف و مشخص می‌کند.
کلیدواژه ها
بینایی ماشین، پنبه، درجه‌بندی، کیفیت الیاف.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی