ارزیابی تحمل ارقام مختلف پنبه به سطوح شوری در مرحله گیاهچه ای در اتاقک رشد (فیتوترون)
کد مقاله : 1086-COTTONCRI3 (R1)
نویسندگان
یاسر جعفری مفیدآبادی1، محمدرضا زنگی *2، محمدرضا داداشی3، سارا پیردهقان4، کریم دزینی2
1محقق موسسه تحقیقات پنبه کشور
2موسسه تحقیقات پنبه کشور
3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
4دانشجوی دکترای فیزیولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد
چکیده مقاله
به منظور بررسی و انتخاب مناسب ترین ارقام متحمل به شوری در پنبه، تحقیق گلخانه ای (اتاقک رشد) بر روی دو فاکتور (8 رقم پنبه و 5 تیمار شوری)، آزمایشی سال 1393 در اتاقک رشد (فیتوترون) آزمایشگاه موسسه تحقیقات پنبه کشور به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد مقایسه قرار گرفت در این تحقیق بررسی بر روی صفات مهم پنبه، از قبیل تعداد برگ، طول گیاهچه، وزن تر و وزن خشک آن و آب میان بافتی در دستور کار قرار داد. . داده‌های بدست آمده ازاین آزمایش با نرم افزار SAS مورد تجزیه واریانس و سپس نتایج حاصل از روش LSD گروه بندی شد. بطور کلی بر اساس نتایج بدست آمده ساحل و سپید انتخاب‎های مناسبی برای کشت در مناطق شور بودند. گزینه‎های بعدی برای این هدف با کمی فاصله، رقمهای 1097 و شیرپان 606 بودند. هر چند در بعضی از صفات در آنها نوساناتی هم مشاهده شد. رقم گلستان نیز در کل آزمایش تفاوت معنی‎دار زیادی با رقمهای 1097 و شیرپان 606 نداشت ولی در ارقام دیگر در بیشتر صفات جزء رقمهای پایین محسوب شد.
کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: ارقام پنبه، تنش شوری، صفات گیاهچه‌ای
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر