معرفی دو گونه قارچ عامل پوسیدگی داخلی غوزه پنبه در استانهای تهران، هرمزگان وگلستان |
کد مقاله : 1072-COTTONCRI3 |
نویسندگان |
مرتضی عرب سلمانی1، زینب سادات طباطبایی *2 1عضو هیات علمی سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی 2دانشجو کارشانسی ارشد |
چکیده مقاله |
بیماری پوسیدگی داخلی غوزه یکی از بیماریهای مهم پنبه است. همه ارقام تجاری پنبه به ویژه ارقام بومی، حساس به بیماری میباشند. بیماری در پسته، سویا و فلفل گزارش شده است. تغییر شکل و کاهش وزن غوزه، ریزش غنچه، گل و غوزه و ظهور لکهقهوهای بر روی الیاف از علایم بیماری در پنبه میباشند. به منظور شناسایی عامل بیماری، 178 نمونه غوزه آلوده از استانهای تهران، گلستان و هرمزگان جمع آوری و از آنها 17 جدایه مخمری جداسازی و بیماریزایی آنها بر روی غوزه پنبه و میوه فلفل دلمهای ارزیابی شد. برای جداسازی عوامل از محیط PDA حاوی عصاره مخمر در دمای 30 درجه سلسیوس استفاده شد. شناسایی با روش تکثیر بخشی از DNA ریبوزومی به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز و آغازگر ITS1- ITS4 صورت گرفت. تمام 17 نمونه جداسازی شده در پنبه و میوه فلفل دلمهای بیماریزا بودند. گونه Filobasidium magnum برای اولین بار از استان تهران و گونه Meyerozyma guilliermondii برای اولین بار از ایران از استان گلستان به عنوان عوامل پوسیدگی داخلی غوزه پنبه گزارش و در بانک جهانی ژن ثبت شدند. |
کلیدواژه ها |
مخمر، فلفل دلمهای، Meyerozyma guilliermondii، Filobasidium magnum. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |