ارزیابی تحمل به شوری در ارقام مختلف پنبه در مرحله جوانه ‎زنی
کد مقاله : 1052-COTTONCRI3
نویسندگان
یاسر جعفری مفیدآبادی *1، محمدرضا زنگی2، محمدرضا داداشی3، خدیجه محمدنیا4، کریم دزینی5
1محقق موسسه تحقیقات پنبه کشور
2موسسه تحقیقات پنبه کشور
3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
4کارشناس مرکز تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
5کارشناس موسسه تحقیقات پنبه کشور
چکیده مقاله
به منظور بررسی و انتخاب مناسب ترین ارقام متحمل به شوری در پنبه، تحقیق آزمایشگاهی بر روی دو فاکتور (8 رقم پنبه و 5 تیمار شوری)، آزمایشی سال 1392 در آزمایشگاه بهزراعی موسسه تحقیقات پنبه کشور به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد مقایسه قرار گرفت این تحقیق علاوه بر سرعت و درصد جوانه‌زنی صفات دیگر پنبه، از قبیل طول ریشه‌چه و ساقه‌چه، وزن تر و خشک ریشه‌چه و ساقه‌چه و مجموع آنها نیز در دستور کار قرار داد. بر اساس نتایج بدست آمده، سرعت و درصد جوانه‎زنی ا‌رقام پنبه در سطوح مختلف شوری به‌صورت معنی‎دار تچت تاثیر قرار می‌گیرند. همچنین در مقایسه میانگین داده‎ها، در سطح شوری صفر و 4 دسی‌زیمنس بر متر رقم‌ها اختلاف معنی‎داری نشان ندادند، اما در سطوح شوری 8، 12 و 16 دسی‌زیمنس بر متر، تفاوت بین ارقام معنی‎دار بود. نتیجه حاصل از مقایسه میانگین سرعت و درصد جوانه‌زنی در ارقام مختلف، به این ترتیب بود که، رقم‌های ساحل، 1097، سپید، شیرپان 606 و گلستان نسبت به ارقام دیگر واجد بیشترین درصد و سرعت جوانه‎زنی بودند.
کلیدواژه ها
ارقام پنبه ، تنش شوری، صفات جوانه‌زنی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر