بررسی علل کاهش قوه نامیه بذر پنبه در کارخانه دلینته |
کد مقاله : 1021-COTTONCRI3 (R2) |
نویسندگان |
شهرام نوروزیه *1، الهام فغانی2، قربانعلی روشنی1 1موسسه تحقیقات پنبه کشور 2عضو هیات علمی |
چکیده مقاله |
یکی از مشکلات کارخانه دلینته بذر پنبه گرگان که از روش اسید استفاده میکند، کاهش قوه نامیه بذر دلینته شده می باشد که ادامه کار این کارخانه را به چالش کشیده است. برای بررسی موضوع خصوصیات فیزیولوژیکی و مکانیکی بذر در مراحل مختلف کرک گیری در کارخانه بررسی گردید. صفاتی از جمله درصد بذور بالغ و نارس، وزن پوسته و آندوسپرم دانه، بنیه بذر، یکنواختی و درصد جوانه زنی، نشت یونی، چگالی و حجم بذر، پیری بذور، میزان خراش و آسیب دیدگی پوسته بذور، نیروی شکست بذر، انرژی شکست بذر و چغرمگی بذر مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشاندادکهنمونهگیریبذور درکارخانه قبلاز سانتریفیوژ، کمترین درصد جوانهزنی را داشتند همچنین در این مرحله، بذور فاقد بنیه بود. به طوریکه درصد تشکیل برگ لپهای،6% بود و ساقهچه و ریشهچه رشدی نداشتند. نتایج بررسیها نشان داد که تماس اسید با بذر سبب کاهش نیروی شکست آن گردید و مقدار این کاهش پس از عملیات سانتریفیوژ تشدید می گردد. بررسیها نشان میدهد که قسمت پاشش اسید، دمای استوانه های خشک کننده و بخش خنثی سازی اسید نیاز به بهینه سازی دارد. |
کلیدواژه ها |
کارخانه دلینته، بذر کرک دار، پنبه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |