استفاده از محصولات جانبی پنبه در خوراک دام
کد مقاله : 1010-COTTONCRI3
نویسندگان
سعیده تیمورپور *1، امیرعباس رستمی اجیرلو2
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی/ امور پژوهش، آموزش و ترویج، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان
2رشته اگرواکولوژی، امور پژوهش، آموزش و ترویج، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان،
چکیده مقاله
محصول پنبه به خاطر داشتن ارزش اقتصادی و تجاری، در جهان به طلای سفید معروف می باشد. پنبه در تأمین پوشاک، روغن، خوراک دام، صنایع و نساجی نقش مهمی ایفا می کند. محصول پنبه به شوری آب و خاک مقاوم است و به دلیل دارا بودن ریشه عمیق و وجینی بودن زراعت آن، جایگاه ارزنده ای در تناوب زراعی داشته و ضمن بهبود وضعیت خاک، عملکرد محصول بعدی بویژه گندم را در زمین های زراعی افزایش می دهد. فرآوری پنبه منجر به تولید محصولات جانبی و فرعی متنوعی می شود که ممکن است شامل مواد غذایی ارزشمند باشند. این محصول مهم با کاربرد دوگانه نه تنها در تولید الیافی که برای تهیه پوشاک جمعیت رو به افزایش جهان استفاده می شود، بلکه انواع محصولات تغذیه ای مانند روغن پخت و پز، کنجاله پنبه دانه و پوسته را نیز تولید می کند که هم برای مصرف کنندگان و هم برای دام ها مفید است. با توجه به افزایش قیمت و کمبود منابع خوراکی مانند سویا در تغذیه دام هدف از این پژوهش بررسی فراورده های جانبی تولیدی از پنبه و ارزش غذایی و استفاده از آن در تغذیه دام برای اقتصادی تر کردن پرورش و کاهش هزینه ها می باشد.
کلیدواژه ها
پنبه، پنبه دانه، گاو شیری، تغذیه دام، محصولات جانبی پنبه
وضعیت: پذیرفته شده